SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Konståkning nivå 1

På nivå 1 tränar man på fortsättningsnivå från konståkningsskolan där träningen är något mer avancerad med fortsatt fokus på steg och grunder. Träningen är delvis baserad på ”Leo”-märkena samt vanligt förekommande element inom konståkning så som enklare hopp och piruetter. Här lär sig åkarna att börja sätta samman steg och rörelser och jobbar upp stabilitet och glid över isen. Märken tas vid bestämda tillfällen under terminen och kan alltid kompletteras om man skulle missat något tillfälle, kontakta i sådant fall tränarna. I enstaka fall kan individuell märkestagning ske och bestäms av tränarna.

 

För att läsa mer om förbundets Leo-märken: https://www.skatesweden.se/trana/skridskoskola/skridskoskolemarken

 

På nivå 1 introduceras åkarna även till grenspecifik markträning som utförs för att jobba upp teknik och koordination med stort fokus på skadeförebyggande. Markträningen på nivå 1 hålls ibland separat och ibland tillsammans med de högre nivåerna. Under årets månader då vädret tillåter bedrivs markträningen utomhus, medan markträning under vinterhalvåret hålls inomhus. Bra att tänka på är att ha ombyte, ordentliga gympaskor och hopprep.

 

Vårt schema är beroende av andra föreningar som delar is med oss och också vilka isar som är öppna. Schemat och antalet träningstimmar kan därför variera från vecka till vecka. Generellt har nivå 1 ett ispass och ett markpass per vecka under lågsäsong (HT: v 36-44, VT: v 10-16) och två ispass och ett markpass per vecka under högsäsong (HT: v 44-50/51, VT: v 2-10). Angivna veckor kan variera något beroende på när vi får tillgång till isar.

 

I VASK anordnas varje år en juluppvisning samt en våruppvisning. Dessa sker i slutet av varje termin och inkluderar alla klubbens åkare, från konståkningsskolan till högsta nivå.

 

Gruppindelning sker delvis efter ålder och kunskap. Flytt av åkare mellan grupper kan ske under terminens gång och bestäms av tränare.

 

Här finns information om avgifterna:

https://www.vask.se/sida/?ID=299223

 

Ansvarig tränare: Ellen

Tränare: Alva, Ellen, Maj, Safira, Linnea

 

Vi ses på isen!

 

 

 
 
Facebook & Instagram
Användbara sidor